Belajar Menjahit T-shirt!

Mari Belajar Menjahit T-shirt!























Selepas tamat kursus, peserta akan dapat :-















1. Mengenal jenis-jenis kain t-shirt







2. Mengetahui cara-cara pemotongan t-shirt.







3. Mengetahui pembuatan pola t-shirt.







4. Mengetahui jenis-jenis mesin jahit t-shirt.







5. Membawa pulang pola-pola saiz t-shirt







6. Mengetahui menjahit T-shirt







7. Membawa pulang t-shirt hasil jahitan sendiri







8. Membawa pulang Sijil Penyertaan.





















Info untuk bakal-bakal peserta yang kurang faham :-







Kelas diadakan setiap hari Ahad atau Sabtu. Peserta boleh memilih hari Sabtu atau Ahad. Peserta digalakkan bertanya dahulu untuk memilih hari.















Kelas berjalan setiap hari Sabtu atau Ahad, setiap minggu, setiap bulan, setiap tahun. Jika tiada peserta mendaftar, kira kelas tidak buka. Jika ada yang mendaftar, kelas dibuka. Seorang pun boleh.






Semua golongan boleh mendaftar, golongan muda, tua, peniaga, peguam mahupun pelajar.





Untuk menyertai, peserta boleh menghubungi atau sms 014-6278729 untuk mendaftar. Peserta digalakkan mendaftar awal sehari sebelum tarikh kursus. Peserta perlu bank in deposit sebanyak RM100 ke akaun maybank CREATIVE GIFT ENT 564221620654 dan baki RM150 semasa hari kursus.
(p/s : sesiapa yang buat kelas jahit t-shirt juga tolong JANGAN COPY AYAT DALAM WEBSITE INI. SILA BERTINDAK PROFESIONAL)















Selepas bank in Peserta perlu beri nama penuh dan kad pengenalan untuk urusan sijil penyertaan.















Alamat kami Blok 5 tingkat 3A, Jalan Gombak Jaya 2, 53100 Kuala Lumpur.























Soalan-soalan lazim yang menjadi penghalang anda untuk menyertai :-















1. Saya tidak tahu menjahit langsung..







jawapan : orang pandai jahit dulu pun tidak pandai menjahit







maknanya kena belajar. dulu masa kecik-kecik pun tidak tahu membaca sekarang dah pandai buka Internet.















2. Boleh pandai ke belajar sehari.







jawapan : Kalau nak belajar setiap hari berapa la yuran nak letak.. lepas belajar kena la praktik. sesuatu kemahiran perlu dipraktik supaya kita tidak lupa. Selalu solat subuh hafal la doa Qunut. Tak solat jadi lupa la. Berita baik, jahit t-shirt lagi senang dari jahit baju kurung, yang tak pandai jahit boleh jadi biasa jahit.















3. Lelaki ada ke turut serta? Lelaki boleh ke?







jawapan : soalan ini paling kelakar, lelaki sekarang pun dah pandai masak. Chef Wan, Chef Ismail semua lelaki bukan perempuan.















4. Jauh la, kat tempat saya tak ada ke? Sabah ke







jawapan: kalau saya ada modal duit, keupayaan tenaga saya akan buka semua negeri. Di mana ada minat di situ ada jalan, dimana penghalang disitu ada alasan.



































































"Kepada semua peserta yang sudah diikuti kursus ini semoga berjaya







dan jangan lupa pada kami. Sekian jumpa lagi. "































































































Jumaat, 15 April 2016

Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Damasara hadir pada hari sabtu

Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Damasara hadir pada hari sabtu
Batch April 2016


Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Kedah hadir kursus pada hari Jumaat

Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Kedah hadir kursus pada hari Jumaat
Batch April 2016



Belajar Jahit T-shirt Peserta dari Putrajaya Kelas pada hari Selasa

Belajar Jahit T-shirt Peserta dari Putrajaya Kelas pada hari Selasa
Kelas belajar menjahit t-shirt kini di buka setiap hari.
Batch April 2016





Terima Kasih pada peserta dari Putrajaya! 
jika masih ada pertanyaan boleh menghubungi kami 0146278729.

Selasa, 16 Februari 2016

Kenapa kita perlu belajar jahit tshirt?

Kenapa kita perlu belajar jahit tshirt?

1. Belajar memotong dan menjahit tshirt adalah sangat mudah dari baju kurung, baju melayu pakaian seragam dan lain-lain.

2. Kita sebagai rakyat tempatan (Malaysian citizen) perlu tahu ilmu jahitan tshirt ini sebab warga asing seperti Bangladesh boleh menjalankan perniagaan ini kenapa tidak kita?sebab kita rakyat tempatan amat ketandusan ilmu dalam jahitan tshirt ini.

3. Peluang perniagaan tshirt yang sangat luas. Tempahan pukal, muslimah tshirt, persatuan, baju sukan sekolah semuanya memerlukan tshirt. Jadi permintaan itu ada.

4. Ada yang peniaga (segelintir) yang membuka kedai jahitan dengan mengupah warga asing seperti Bangladesh bungkus (tutup kedai) sebab sering *diolok-olokkan pekerja asing mereka sendiri. Sebab peniaga tidak tahu selok belok production mereka sendiri. Hanya harap Bangladesh sahaja yang buat. (*If you know what I mean)



Tujuan kelas Jahitan Tshirt ini dibuka untuk membantu rakyat tempatan untuk mendalami ilmu jahitan tshirt supaya rakyat tempatan tahu selok belok tentang ilmu Tshirt dan ianya begitu mudah menjahit tshirt.

Kenapa warga asing tahu jahit tshirt? sebab mulanya mereka ingin tahu, mereka minat,  mereka belajar,mereka bekerja,  mereka kaji dan mereka selalu praktis. Semua kemahiran memerlukan praktis. Mulanya kita belajar dahulu, kita kenal dahulu, meminati dulu, then kemudiannya jadi lah pengalaman...

Praktis dalam bahasa :- latihan. Selalu latihan kita buat, kita akan jadi mahir.
Praktis dalam english :-
prac·tice 

repeated exercise in or performance of an activity or skill so as to acquire or maintain proficiency in it.
"it must have taken a lot of practice to become so fluent"

Jadi tanam kan azam anda untuk menambah ilmu kemahiran diri dan ikut dalam Islam, ILMU JAHIT TSHIRT ini adalah fardhu Kifayah. 

-Mari Belajar Jahit Tshirt.



 

Jumaat, 5 Februari 2016

Kelas dibuka setiap hari!

Atas permintaan yang tinggi, kini kursus jahit t-shirt dibuka isnin-ahad. Anda boleh pilih hari/tarikh pilihan. Sebarang pertanyaan boleh call/sms 0146278729

Belajar Jahit T-shirt Batch Januari 2016

Belajar Jahit T-shirt Batch Januari 2016 peserta dari Bangi


Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Semenyih Batch Januari 2016

Belajar Jahit Tshirt Peserta dari Semenyih Batch Januari 2016 (Hari cuti umum Thaipusam)






Praktis menggunakan mesin jahit tepi 


 Guru menunjukkan cara yang betul untuk menjahit tindih

Terima kasih para peserta dari Semenyih !